Quines joguines li compro al meu fill?

Hola Families!

Us volem ajudar una miqueta en relació a la compra de joguines per els vostres fills per a aquestes festes.

Per a nens de 0-6mesos: Les joguines han d’estimular tots els seus sentits, oïda, tacte, vista… ja que a través d’aquests coneix el món que l’envolta. Han de tenir el tamany adequat al bebé, que no pesin gaire per a que les pugui agafar amb les seves manetes.

W1 W2 W4Sonalls, pilotes de feltre, joguines de sorolls, manteta d’activitats, miralls…

Contes i cançons: contes de tela i de plàstic per a que el nen pugui mossegar, rimes i cançons breus…

Nens de 6 a 12 mesos: El nen ja comença a seure, a reptar…inclús pot començar a donar les seves primeres passes(amb ajuda). En aquests mesos predomina el moviment i el control coporal.

Es important introduïr jocs  d’estar asseguts per fomentar l’atenció i la concentració.

W23 W43 w52

Túnels per a que el nen pugui passar per dins gatejant, joguines sonores, miralls, joguines per a l’hora del bany, encaixos grans que també es puguin apilar, ninos de peluix sense botons, ni pels ni ulls…

Contes i cançons: Llibres de cartró o de plàstic que pugui utilitzar durant el bany, llibres on surtin imatges properes al nen: joguines, animals…Cançons breus.

Nens de 1-2 anys: El nen ja camina i aquí comença una etapa de moviment i exploració que contribuiran a la seva maduresa emocional, intel·lectual i social. Proporcionar-li joguines que li permetin explorar el seu espai i la psicomotricitat.

També jocs per poder fomentar la seva concentració i l’aparició del llenguatge…

W5-e1322674238303 W12 w32

caminadors, pilotes de diferents tamanys, anelles en piràmide, trencaclosques de dues o tres peces, jocs d’associació d’imatges,colors i formes, lego de peces grans, cotxes, camions, volants, vies, carreteres, garatges…nines i accesoris, cuineta, biberons…galledes i pales…plastelina…

Contes i cançons: llibres de sons i textures, llibres amb història molt bàsica on el persontage aparegui a cada pàgina, llibre de l’abecedari on apareguin imatges cotidianes del món del bebé(la familia, la casa…)

Cançons i rimes breus.

Nens de 2-3 anys: Jocs que fomentin el moviment psicomotor, el coneixement del propi cos, el sentit rítmic i espaial, la creativitat…Jocs per treballar les emocions, la capacitat simbòlica i representativa…

Imagen6 W3 W13

correpasillos, motos, bicis,bolos, vies, garatges, trens, instruments musicals, construccions de fusta, joguines de precisió i coordinació per enfilar…plastelina, pintura de dits, colors, nines amb vestits per jugar amb elles,  primeres disfresses i titelles…

Contes i cançons: llibres amb ilustracions ben definides per mirar i parlar,  llibres amb històries d’animals repetides, llibres amb ocasions especials, treure bolquer, naixement d’un germanet…Cançons i contes.

Nens de 3-5 anys: Joguines que fomentin el joc simbòlic, la creativitat, la imaginació… Que desenvolupin les habilitats socials, l’atenció, la memòria… Relacionats amb les primeres nocions de cantitat, espai, temps…

3-5_01 3-5_02 3-5_03cuinetes, bicicletes, canastes, nines grans amb tots els seus accessoris per pentinar, banyar, donar de menjar…teatre de titelles, caixa d’eines, d’infermeria, disfresses, pintures i maquillatges.

Puzzles de fins 30 peces, peces per a fer collarets.Trens, vies,  instruments musicals…

Cançons i contes: llibres per pintar o enganxar gomets, llibres amb històries sencilles i il·lustrades, llibres informatius i amb conceptes clars(camions, animals, plantes, el camp o la ciutat).

Cançons i contes.

Es recomenables que en general totes les joguines siguin de diferents materials(fusta, goma, tela, metall…) Evitar que només siguin de plàstic.

Feliç Tió o Pare Noël o Reis… o tot!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s