El dia a dia

El dia comença amb l’entrada relaxada dels infants amb les seves famílies, la qual pot durar de les  9:00 fins a les 9:45 hores, aproximadament. 
Es tracta d’una franja àmplia durant la qual convidem a les famílies, que no tenen pressa per anar a treballar, que es quedin una estoneta jugant.
Cal dir que des del moment en què els nens i les nenes entren, ja tenen a la seva disposició els diferents espais que componen les Formiguetes, per tal de poder jugar lliurement segons allò que els interessi.
Un cop les famílies han marxat i els infants es troben situats, a les 10h gaudim d’esmorzar tots junts la fruita que cada nena i nen porta. Un cop hem esmorzat tots, proposem una activitat. Les activitats no són obligatòries, així que els que ho volen fer són benvinguts a realitzar-les i a qui no li ve de gust sempre pot fer una altra activitat que li agradi o vingui de gust més en aquest moment.

A les 12 hores ens acomiadem d’aquells infants que marxen a casa i ens preparem per anar a dinar d’una forma tranquil·la i respectant en tot moment els ritmes de cada infant. Ens rentem les mans, cantem una cançó i anem tots a taula. Ens agrada molt el que ens porten les nostres famílies per menjar i generalment ens ho mengem tot.

Després de dinar,  proposem una estona de descans, durant la qual convidem als nens i les nenes a relaxar-se i a dormir si ho necessiten. Quan ens despertem, juguem tranquil·lament fins que tots i totes es desperten.

El dia a les Formiguetes finalitza a partir de les 16.30 hores, amb la recollida també relaxada de les famílies. Prioritzem aquest moment per a fer un intercanvi entre famílies i acompanyants, d’allò que ha passat durant el dia, i així construir una relació propera i de confiança.